Idag ska jag inte prata om jordgubbar

Jag lovar, åtminstone en dag nu ska jag äta mina kära jordgubbar i tystnad (omnomnom smaskens). Vi sätter en demonstrativ punkt här: .
 
Eftersom att Gruvfrun har ett sommarjobb som är obarmhärtigt, rått och peka-med-hela-handen-aktigt krävs det att vi (ja, vi, för så solidarisk är jag) kliver upp 05:00. Får jag höra ett "ooooooooooooh"? Tack. Detta leder till två saker. För det första behöver jag dricka en kopp kaffe mer än jag brukar på morgonen (eller behöver och behöver, det mer faller sig naturligt när jag har fler timmar innan lunch att tillgå). För det andra hinner jag stroppa omkring och tänka att jag är vaken före alla andra och känna mig stolt över bedriften att dra mig ur sängen. För alla er som känner mig vet ni att det här med att kliva ur sängen snabbt är ett rykte som inte cirkulerar kring mig. Vilket jag för övrigt fortfarande förnekar.
 
Just nu är jag inne på min första kopp kaffe (nu rös jag lite av välbehag, är jag kaffetokig? Svara inte på det) och läser om rashygien, prostution, självmord och dissektion. Bara för att boosta morgonhumöret. Det är faktiskt en mycket intressant sommarkurs det här och höjdpunkten hittills har varit den knepiga formuleringen av en läkare från 1800-talet som menade att man borde spola bort prostituerade kvinnors könssjukdomar likt exkrementer i ett avloppssystem. Eftersom att jag är 3 år satt jag och fnissade åt detta ett bra tag.
 
Nu trodde kanske ni att ni skulle slippa undan en matbild? Icket! Beskåda gårdagens (eller om det var en dag före det, inte så noga) gottigheter!