Mitt första kräftfiske

Fiska har jag gjort så länge jag kan minnas. Kast, flug, utterbräda, långdrag, krabba etc. Inte för att skryta eller så. Något jag däremot aldrig gjort är att fiska kräftor (skäms på mig). Inte heller har jag varit på en riktig kräftfest (skäms igen). Förrän nu. 

Idag har jag tagit igen alla år av kräftfiskeoskuld genom att avverka alla procedurer med kräftfiske och kräftfest i ett!


En trogen eka att använda vid vittjning av burar.


Och såhär mysigt såg tältet ut på kvällen (natten) med kräftljusbelysning, musik och lustiga hattar.

Tidigare på dagen, alltså innan det blev kräftparty på riktigt, åkte vi ut några stycken med den trogna ekan för att bada i sjön. Det var alldeles underbart soligt och vattnet glittrade när vi hoppade i. Ett magiskt ögonblick utspelade sig också när jag i det varma sjövattnet fick uppleva hur en liten ångbåt med vimplar åkte förbi kanske hundra meter bort. På båten satt det härligt glada människor och det spelades dragspel och saxofon så att det ekade mellan öar och träd. Hela scenariot var som att hoppa tillbaka 90 år till en gammal 30-tals idyll. Ön vi hade åkt ut till för att bada ifrån skylde all form av spår av civilisation så ingenting kunde skvallra om vilken tid jag var i förutom möjligtvis mina badkläder. Det var kort sagt fantastiskt.



Hemmabryggan.